آلزایمر چیست؟علائم بیماری،پیشگیری و درمان
بیمـاری آلزایمـر یـک نـوع اختـلال عملکـرد مغـز اسـت کـه به تدریج حافظه و توانایی هـای ذهنی دیگــر ماننــد تفکــر، استدلال و قضاوت فرد را تحـت تأثیر قرار میدهـد. ایـن بیماری علاج ناپذیر اولیـن بار توسط روانپزشــک آلمانــی بـه نـام آلویـز آلزایمـر در سـال ۱۹۰۶ میلادی معرفی شـد. در حـال حاضـر بیـش از 35 میلیـون نفـر در سراسـر جهـان بـه بیمـاری آلزایمر مبتلا هســتند. این بیماری غالبــا در افــراد بــالای 65 ســال بروز میکنــد، هــر چنــد آلزایمــر زودرس با شیوع کمتر می تواند در سنین بسیار پایین تر مشاهده شود. احتمـال بـروز ایـن بیمـاری بعـد از سـن 65 سـالگی هــر 5 سال دو برابــر میشود.
در بیمــاری آلزایمر، تجمع غیرطبیعـی پروتئینی بــه نــام آمیلوئیـد بتـا در خارج سلـولهای عصبی و پروتئیـن تائـو در داخل این سلــولها مشاهده میشــود. تجمــع بزرگتــر آمیلوئیـدهای بتـا را پلاک هــای آمیلوئیـدی می نامنـد و به تجمـع غیرطبیعی پروتئین تائو در داخل سلولهای عصبی کلافه های نوروفیبریلاری (NFT ) میگویند. تجمعـات پروتئینی تشکـیل شده در خارج و داخــل سلولهای عصبـی، سـبب ایجـاد اختـلال در ارتباطـات شـبکه نورونـی می شود که تخریب نورون های خاصی را در پیش دارد.
امروزه شواهد روزافزونـی وجـود دارد کـه بیمـاری آلزایمـر را یـک اختـلال عروقـی و يـا اختـلال در جریـان خـون مغز معرفی می کند.(آلزایمر چیست؟علائم بیماری،پیشگیری و درمان )
مطالعــات انجــام شــده بــا روش MRI و داپلـر در انسـان نشـان داد کـه جریـان خـون مغـز در حالـت استراحت به طور معنـی داری در بیمـاران مبتـلا بـه آلزایمـر کاهش می یابـد و ایــن امــر احتمــالا یک واقعه اولیه یا زودرس در آســیب زایی بيماري آلزایمر می باشـد. مطالعــات تصویربرداری مغز در انسان و مدل هـای حیوانـی ،پیشـنهاد کننـده ایـن اسـت کـه اختـلال عملکـرد عـروق مغـزی قبـل از کاهـش عملکـرد شـناختی و بـروز تغییـرات تحلیـل برنـده عصبـی اتفاق میافتـد .
حـدود 5 درصـد مـوارد بیمـاری آلزایمـر از نـوع ارثـی یـا فامیلـی FAD بوده و بـه دلیـل جهــش در ژن پرســینیلین1 و 2 واقــع بــر کرومــوزوم 1 و 14 یا در ژن پروتئین پیشسـاز آمیلوئیـد APP واقـع بـر کرومــوزوم 21 ایجاد می شود.
اما بخش عمده ای از مـوارد بیمـاری آلزایمـر یعنـی حـدود 95 درصـد و یـا حتـی بیشـتر از نـوع آلزایمـر پراکنـده(SDAT) می باشد.
- کیت استخراج DNA از خون | NodexBLOOD
- کیت استخراج DNA از ژل | Nogex
- کیت استخراج DNA از سلول و بافت | NodexPLUS
- کیت استخراج DNA ژنومی از باکتری | NodexPRO
- کیت استخراج RNA از خون | NorexBLOOD
- کیت اسخراج پلاسمید | Nopexmini
- کیت استخراج اگزوزوم از خون | exoNAT
- لودینگ دای سبز
- لودینگ دای آبی
- لدر الکتروفورز ۵۰ جفت بازی
- لدر الکتروفورز ۱۰۰ جفت بازی
- مسترمیکس 2x Evagreen HRM/qPCR|EvaNat
- مسترمیکس سایبرگرین
نظرات کاربران